In 2020 zijn de woningbouwprojecten Vinkeveld en Land van Winkel nagenoeg afgerond. De woningbouw op de Maricken I verloopt gestaag. Inmiddels is bouwfase V (het laatste deelgebied) gestart. De Stationslocatie heeft in 2020 een nieuwe bestemmingsplanprocedure doorlopen. We verwachten deze in de eerste helft van 2021ter vaststelling aan te bieden, waarna de bouw kan starten.

Door de voorrangsregeling ‘van Groot naar Beter’ hebben dit jaar 14 mensen een sociale huurwoning betrokken die beter past bij hun huishoudenssamenstelling. Daarnaast maakten 46 huurders gebruik van de 'voorrangsregeling kernbinding' waarmee lokale woningzoekenden voorrang krijgen op Woningnet. Met de oplevering van de Futenlaan in Vinkeveen zijn 16 levensloopbestendige sociale huurwoningen opgeleverd. De omgevingsvergunningen voor de bouw van de appartementen aan de Gosewijn van Aemstelstraat en de Prins Bernhardlaan in Mijdrecht zijn inmiddels verleend. De bouw start begin 2021.

Tot slot is De Maricken Fase II een forse ontwikkeling waar plannen zijn voor de bouw van minimaal 480 woningen. Een groot deel hiervan is in het betaalbare segment (sociale huur, middeldure huur en betaalbare koop).  Hiervoor heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij het ministerie van BZK middels de regeling van de Woningbouwimpuls.