In 2020 is het beleidsplan armoede & schulden 2020 - 2023 vastgesteld. Samen met partners is ingezet op: preventie en vroegsignalering, versterken redzaamheid, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening. Naast het vaststellen van het beleid hebben we per juli 2020 een nieuwe aanbieder schuldhulpverlening. De aanbieder voert de schuldhulpverlening uit.

Ook hebben we in 2020 ons voorbereid op de wetswijzigingen in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.  We zijn gestart met vroegsignalering, waarbij we meldingen binnenkrijgen van betalingsachterstanden. Bij meerdere meldingen van betalingsachterstanden krijgt de inwoner een brief of gaan we er vroeg op af.  Zo voorkomen we problematische schulden. 

Het versterken van de redzaamheid van de inwoners is door corona anders verlopen. We zouden fysieke events organiseren vanuit het Geldpunt. Door corona kon dit niet doorgaan. Wel is het Geldpunt altijd telefonisch en op afspraak beschikbaar gebleven.  Zodra er weer fysieke events plaats kunnen vinden, zetten we hierop in. Ondanks de coronamaatregelen bleven we bereikbaar voor inwoners die financieel kwetsbaar zijn.