Vanaf december 2017 werkt In Vinkeveen en Wilnis een POH GGZ jeugd. Zij werkt 3 dagen per week (ook voor 1 huisarts in Mijdrecht). In 2020 steeg het aantal aanmeldingen bij deze POH met 17%.  Het aantal doorverwijzingen naar gespecialiseerde jeugdzorg nam echter wel toe.

 

Vanaf juni 2020 werkt er een POH 1 dag per week (inclusief een avondspreekuur voor jongeren) voor alle huisartsen in Abcoude en Baambrugge. Tot 1 juni 2020 was de POH verbonden aan het kernteam en waren er 50 consulten, met 20% doorverwijzingen. Vanaf juni verbonden we de praktijkondersteuner (ook administratief) aan de huisartsen. Vanaf juni hebben 106 consulten plaatsgevonden. Het aantal doorverwijzingen naar gespecialiseerde jeugdhulp bleef in deze periode ruim 20%. Ook hier is sprake van de kwaliteitsverbetering en goede onderlinge afstemming met huisartsen en andere organisaties.

 

In Mijdrecht werkt vanaf 1 januari 2020 de POH 1 dag per week. Helaas nam de POH begin 2020 elders werk aan en is haar opvolger eind 2020 ziek geworden.

 

In 2020 is een samenwerkingsagenda opgesteld met o.a. de huisartsen Wilnis/Vinkeveen, Careijn en Tympaan opgesteld. Rondom de doelgroep ouderen en jeugd zijn doelen en afspraken vastgelegd. Zo zijn er afspraken vastgelegd om te komen tot meer overzicht en een betere afstemming rond vroeg signalering (kwetsbare) ouderen.  Maar ook om meer verbinding te maken tussen het medische en sociale domein.

In het vierde kwartaal is een start gemaakt voor het opstellen van een regionale samenwerkingsagenda met de zorgverzekeraars. Dit doen wij in het verband van Utrecht West. Als gemeente leveren wij hier de regionaal ambtelijk coördinator hiervoor.