De maatschappelijke partners realiseerden laagdrempelige ontmoetingsplekken en activiteiten voor de doelgroep. In de lockdown periode is er extra ondersteuning voor de doelgroep georganiseerd door de aanschaf van Compaantablets en het respijtzorgproject. De Compaantablets zijn ingezet om de communicatiemogelijkheden te verbeteren, ondersteuning te bieden aan het onderhouden van het sociale netwerk en eenzaamheid tegen te gaan. Het respijtzorgproject gaat overbelasting van mantelzorgers tegen nu veel ondersteuningsmogelijkheden wegvallen.

 

Tot maart werden er Alzheimercafés georganiseerd. In de lockdown periode was er als alternatief voor de Alzheimercafés een kleinschalig inloopspreekuur. Praktische ondersteuning aan inwoners met dementie en hun omgeving heeft vooral online plaatsgevonden. Samenwerking tussen maatschappelijke partners is gestimuleerd.

 

De kernteams passen waar noodzakelijk en mogelijk regels aan voor inwoners met dementie. Daarnaast zetten we in op verschillende acties om het bewustzijn te vergroten bij inwoners, ketenpartners en ondernemers. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven aan mensen die in eerste instantie niet in contact komen met inwoners met dementie. Het afgelopen jaar was dit vooral in de vorm van documentaires. Trainingen en bijeenkomsten hebben vanaf maart online plaatsgevonden. Daarnaast is er informatievoorziening in de plaatselijke media opgenomen, is er promotiemateriaal ontwikkeld en zijn er acties georganiseerd in de dorpen. In de lockdown periode hebben studenten bijvoorbeeld op straat de Compaantablets gepromoot.