Toelichting

--

Kwaliteit

In de PGA waren in 2019 16 inwoners opgenomen, waarvan 3 vrouwen en 13 mannen of jongens. Er zijn 6 minderjarige PGA’ers. De aard van de problematiek varieert van verslaving, psychiatrie, strafrechtelijke feiten en huiselijk geweld. Gedurende het jaar zijn 3 casussen afgeschaald, omdat de toegevoegde waarde van de PGA  voor deze personen niet meer aan de orde was. De personen vallen soms nog wel onder de hulpverlening van het kernteam of andere hulpverleners, maar multidisciplinaire afstemming is niet meer nodig. Deze personen kwamen in tegenstelling tot het verleden niet meer in aanraking met de politie.

Als gevolg van de invoering van de AVG was het noodzakelijk om het privacyreglement voor de PGA aan te passen. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit heel Midden Nederland hebben zich hier mee bezig gehouden en eind 2019 is er een geactualiseerd reglement aan de gemeenten aangeboden. Dit zal begin 2020 aan alle colleges ter vaststelling worden aangeboden. Bureau Regionale Veiligheidsstrategie heeft met een werkgroep PGA waarin ook De Ronde Venen vertegenwoordigd was een monitor instrument ontwikkeld waarin de resultaten van de lokale PGA zichtbaar gemaakt kunnen worden. Dit instrument is eind 2019 gereed geworden en zal in 2020 door gemeenten gebruikt gaan worden.

Het aantal betrokken partners kan per casus verschillen, maar het aantal loopt in veel gevallen op naar 6 ketenpartners. Aangesloten partners zijn in de meeste casussen de politie, reclassering, SAVE, Leger des Heils, schuldhulpverlening, Altrecht, het werkcentrum, participatiewet en Groenwest. Bij de meeste partners is de PGA inmiddels een ingeburgerd begrip en gaat de samenwerking steeds beter.