Toelichting

--

Kwaliteit

De gemeente Uithoorn ontwikkelt al jaren plannen voor het dorpscentrum van Uithoorn. Deze plannen hebben verkeerskundige consequenties voor De Ronde Venen en dan met name voor de inwoners en bedrijven uit Amstelhoek en De Hoef.

 

Met Uithoorn vindt hierover bestuurlijk en ambtelijk overleg plaats. In deze gesprekken wordt vanuit De Ronde Venen aandacht gevraagd voor de onderwerpen bestemmingsverkeer, doorgaand fietsverkeer, parkeren, landbouwverkeer en calamiteitenverkeer.

 

De laatste jaren was het landbouwverkeer hierbij het belangrijkste discussiepunt. Door de uitspraak van de Raad van State van 24 juli 2019 is hierover dudielijkheid ontstaan.

 

Uithoorn heeft inmiddels in lijn met de uitspraak van de Raad van State nieuwe plannen voor het dorpscentrum van Uithoorn gepresenteerd. Wij zijn positief over de verkeerskundige invulling van de plannen en met Uithoorn vindt goed overleg plaats over de uitwerking van de Uithoornse plannen en de aansluiting op Amstelhoek. Zodra hierover meer duidelijkheid ontstaat, wordt de raad hiervan op de hoogte gesteld.