De samenwerking tussen Veiligheid en Sociaal Domein is op verschillende onderwerpen zoals jeugdoverlast, groepsaanpak, huiselijk geweld, nazorg gedetineerden, GGZ problematiek en de persoonsgebonden aanpak (PGA). In de verschillende overleggen nemen interne en externe partners deel. Dit zijn politie, jongerenwerk, (jeugd)reclassering, bureau HALT, SAVE en Veilig Thuis. Integrale Veiligheid en Sociaal Domein werken hierin integraal samen. Jeugdoverlast wordt maandelijks besproken in het JOS (jongeren op straat) overleg. De jeugdgroepen aanpak maakt hier deel van uit. Voor de andere onderwerpen is er de werkgroep huiselijk geweld en de PGA overleggen. 

De PGA is een samenwerking tussen diverse partners die zich richt op één persoon. De informatiedeling is vastgelegd in een privacyreglement en de informatie wordt beveiligd vastgelegd in een systeem PGAx. In 2022 maakten 12 inwoners deel uit van de PGA. Er zijn 7 inwoners afgeschaald en er zijn nu nog 5 actieve casussen. Onder het privacyreglement PGA valt ook de aanpak jeugdgroepen. In Wilnis is deze aanpak in 2022 gestart en dit betreft een groep van 14 minderjarige jongens. De aanpak richt zich op de groep, de individuen en het domein waar de groep zich begeeft. 

De samenwerking in het Veiligheidshuis Utrecht richt zich op de TOP X aanpak. Dit zijn de zwaardere casussen waarbij justitie een grotere rol heeft, het OM is een vaste partner in de overleggen. Vanuit De Ronde Venen zitten er nu 3 inwoners in deze aanpak. Hierover wordt periodiek overleg gevoerd.