Omschrijving (toelichting)

  • De corona steunmaatregelen vanuit de Rijksoverheid hebben ervoor gezorgd dat veel bedrijven overeind bleven en hun personeel in dienst konden houden. Zowel de accountmanagers van de afdeling samenleving als de accountmanager bedrijven zijn in nauw contact gebleven met de ondernemers, boden een luisterend oor en fungeerden als spil om ondernemers richting de juiste steunmaatregelen te leiden.
  • Mede door genoemde steunmaatregelen is de verwachtte groei van de werkloosheid uitgebleven, nog nooit waren er zoveel openstaande vacatures als dit jaar. Dienstverlening aan werkgevers is er nu juist op gericht om aan geschikt personeel te komen.
  • Er is in 2021 een samenwerking gerealiseerd met de Beroepentuin in Utrecht waarbij werkzoekenden worden opgeleid tot een baan in de techniek.  Vanuit onze gemeente zijn daar twee kandidaten gestart. De trainingen vanuit het werkcentrum zijn weer opgestart na de lockdowns. Hier worden kandidaten getraind in sollicitatievaardigheden en voorbereid op weer aan het werk gaan. Ook het aantal plaatsingen van werkzoekenden bij werkgevers in De Ronde Venen is goed op peil gebleven.
  • Vanuit de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam is er ingezet op het Regionale Werk Centrum Groot Amsterdam. Hier wordt ondersteuning geboden aan zowel ondernemers als werkzoekenden en werkenden die zijn getroffen door de coronacrisis.  De regionaal opererende accountmanagers van Werkspirit spelen een belangrijke rol in het matchen van vraag en aanbod.