Omschrijving (toelichting)

De maatschappelijke partners realiseerden laagdrempelige ontmoetingsplekken en activiteiten voor de doelgroep. In de lockdown periode is er extra ondersteuning voor de doelgroep georganiseerd door de aanschaf van Compaantablets en het respijtzorgproject. De Compaantablets zijn ingezet om de communicatiemogelijkheden te verbeteren, ondersteuning te bieden aan het onderhouden van het sociale netwerk en eenzaamheid tegen te gaan. Het respijtzorgproject moet overbelasting van mantelzorgers tegengaan nu veel ondersteuningsmogelijkheden wegvallen.

 

Het project Kookpunt is gestart, maar door de coronamaatregelen ligt het weer even stil. In dit project worden studenten Social Work gekoppeld aan ouderen met beginnende dementie. Praktische ondersteuning aan inwoners met dementie en hun omgeving heeft vooral online plaatsgevonden of via het Dementie Trefpunt. We stimuleren de samenwerking tussen maatschappelijke partners.  Daarnaast zetten we in op verschillende acties om het bewustzijn te vergroten bij inwoners, ketenpartners en ondernemers. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven in coronatijd aan inwoners met dementie en hun mantelzorgers om van informatie te voorzien. Het afgelopen jaar was dit vooral in de vorm van documentaires over dagbesteding. Via de servicepunten was de Eerste Hulp Bij Dementie (EHBD) koffers te leen.

 

We organiseren trainingen en bijeenkomsten die vanaf maart online hebben plaatsgevonden, plaatsen informatievoorziening in de plaatselijke media zoals de themapagina, ontwikkelen promotiemateriaal en organiseren gerichte acties in de dorpen.