Toelichting

--

Kwaliteit

Eind 2016 heeft de raad een financiële verordening vastgesteld. Daarin zijn de uitgangspunten opgenomen voor het financiële beleid, alsmede voor het financiële beheer en voor de inrichting van de financiële organisatie. Deze verordening waarborgt dat aan de eisen van rechtmatigheid, verantwoording en controle wordt voldaan. Afgesproken is met de raad om diverse onderwerpen nader uit te werken in aparte nota’s. De aparte nota's geven inzicht - zowel voor raadsleden als voor inwoners - in het financiële beleid van de gemeente op deelonderwerpen.

 

De conceptnota verbonden partijen is in juli 2018 afgestemd in de auditcommissie. Deze nota samen met de eindrapportage van de werkgroep GRIP zijn vastgesteld in de raadsvergadering van december 2018.

 

Naast een nota over verbonden partijen stond voor 2018 ook gepland een nota over borg- en garantstellingen en een nota over prijzen voor de levering van gemeentelijke goederen en diensten. De laatste twee nota's zijn voorbereid in 2018 en begin 2019 besproken in de auditcommissie. De besluitvorming over deze twee nota's heeft plaatsgevonden in 2019.